måndag 5 februari 2018

Laxgratäng med potatis och tomater

  • 500 g laxfilé  färsk eller tinad
  • 8 medelstora potatisar
  • 4 stora tomater på gren
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tacosås eller chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • salt, peppar
Serveras med sallad och bröd

ugn: 225 C    Tid i ugn: 20+10 minuter + gratenering
  1. Skölj och skär potatisen i små kuber.
  2. Lägg potatisbitarna i en ungsäker form.
  3. Blanda 1 msk olja med tacosås (chilisås).
  4. Häll tomat-olja över potatisen och blanda runt.
  5. Salta och peppra lite. 
  6. Sätt formen i ugnen 20 min.
  7. Dela under tiden fisken i kuber. 
  8. Hacka tomaterna och blanda dem med en krossad vitlöksklyfta och 1 msk olja.
  9. Ta ut formen från ugnen.
  10. Fördela fiskbitarna över potatisen. Salta och peppra.
  11. Häll tomathacket över potatisen. 
  12. Sätt in formen ytterligare 10 minuter
  13. Strö över den rivna ost och sätt in i ugnen tills osten smält 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar