onsdag 7 februari 2018

Biffar, grönsaksbulgur och kikärtsröra - nyttigt och gott

(4p)

Biffarna
  • 400 g blandfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • ½ dl tacosås
  • 1 gul lök
  • 1 ägg (eller bara gulan)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk mald spiskummin
  • smör att steka i
  1. Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och tacosås
  2. Låt svälla 10 minuter
  3. Lägg i färs och salt och blanda väl
  4. Skala, hacka och stek löken på svag  värme tills den blivit genomskinlig
  5. Blanda ner ägg, spiskummin, peppar och lök
  6. Allt ska vara väl blandat men blandar man för mycket blir färsen seg
  7. Forma till biffar
Kikärtsröra
  • 100 g kokta kikärtor (finns färdigkokta att köpa)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 msk citronsaft
  1. Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem väl
  2. Mixa kikärtor, olja, vitlök, spiskummin och citronsaft
  3. Ställ i kylskåpet så länge
Sås
  • 1 dl cremè fraiche
  • saften av en halv citron
  • 2 msk tacosås
  • Blanda och ställ i kylen så länge

Grönsaksbulgur
  • 2 dl kokt bulgur (se förp)
  • 1 röd paprika
  • 1 liten squash (ca 250 g)
  • 1 liten palsternacka
  • 1 morot
  • 10 cm purjolök
  • Salt, peppar
  • olja att steka i
  1. Dela alla grönsakerna i små kuber
  2. Stek grönsakerna i oljan ca 4- 5 minuter
  3. Krydda med salt och peppar
  4. Blanda i bulguren
  5. Håll varm
  1. Stek biffarna i smör 3 - 4 minuter på varje sida.
  2. Servera biffarna med grönsaks-bulguren, kikärtsröran och såsen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar