torsdag 25 januari 2018

Bönor och tomat i panna med ägg


  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • olja till stekning
  • 2 tsk garam masala (köpt eller egen)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande honung
  • salt, peppar
  • 1 burk krossade tomater (400 g) 
  • 1 dl vatten
  • 3-4 ägg
  • En kruka timjan

  1. Skölj bönorna noga.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Finhacka paprikan.
  4. Fräs lök, vitlök och paprika på svag värme ett par minuter.
  5. Tillsätt bönor, garam masala, tomatpuré, salt och peppar.
  6. Låt puttra i ett par minuter.
  7. Tillsätt krossade tomater och låt koka 10 - 15 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
  8. Gör gropar i röran för äggen.
  9. Knäck ett ägg i varje grop och stek under lock tills äggen är klara.
  10. Strö över hackad färsk timjan. 


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar