onsdag 10 juni 2015

Varm pastasallad med grönsaker och fårost

4 portioner

Utrustning
Ugn, ugnsfast form eller långpanna, kniv, skärbräda, gryta

Ingredienser
400 g penne
1 äggplanta
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g cocktail tomater
1 dl oliver
150 fetaost
grönsallad
rapsolja
salt, peppar
Valnötter

Ugn 
sätt ugnen på 225 grader.

Skala, dela och hacka
Skala lök och vitlök, hacka i små bitar. Dela äggplantan i mindre bitar. Dela tomaterna på mitten.

Rosta
Häll några matskedar olja i botten på formen. Sprid ut lök, vitlök, äggplanta, och tomater i formen. Rosta i mitten av ugnen 12 - 15 minuter, tills de fått färg. Salta och peppra.

Koka pastan
Koka pastan enligt förpackningen

Blanda till sallad
Blanda de varma rostade grönsakerna, den varma pastan, oliver fetaost och grönsallad i in skål.Toppa med valnötterna.

Servera 
Servera med bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar